Výstavba priemyselnej zóny sa zatiaľ nezačala

20.04.2010 Medzilaborce

Medzilaborce 20. apríla (TASR) - Priemyselná zóna Medzilaborce - Mierová zatiaľ nie je dostatočne pripravená na vstup potenciálnych investorov.
Magistrát pôvodne predpokladal, že by sa výstavba areálu mohla začať ešte vo februári tohto roka, podľa slov prednostu Mestského úradu (MsÚ) v Medzilaborciach Vladislava Višňovského sa však stále čaká na výsledok verejného obstarávania, z ktorého by mal vzísť dodávateľ stavebných prác.
Višňovský pre TASR potvrdil, že o umiestnenie výroby do priemyselnej zóny, na výstavbu ktorej získalo mesto v minulom roku dotáciu z Ministerstva hospodárstva SR v hodnote 1,65 milióna eur, má stále záujem spoločnosť Monocrystalex SK. V Medzilaborciach plánuje vyrábať umelý zafír, ten má využitie napríklad v elektrotechnickom priemysle. Podľa slov prednostu MsÚ žiadny iný investor neprejavil o areál v poslednom období seriózny záujem.
Na mieste, kde by mal stáť v budúcnosti výrobný areál o rozlohe približne 3,5 hektára, zatiaľ mesto odkúpilo od súkromných vlastníkov niekoľko nehnuteľností a vypracovalo projektovú dokumentáciu pre výstavbu priemyselnej zóny. Podľa slov referenta implementácie projektov MsÚ v Medzilaborciach Mariána Dribňáka by mali byť plánované stavebné zásahy orientované na budovanie inžinierskych sietí a cestných komunikácií, úpravu terénu, ako aj realizáciu protipovodňových opatrení, aby mali investori vytvorené optimálne podmienky pre stavbu svojich prevádzok.
V piatok 23. apríla sa za účasti vládnych predstaviteľov v priestoroch priemyselného areálu v severnej časti mesta položí základný kameň pre jeho výstavbu, ktorá by mala podľa Višňovského slov trvať od začatia stavebných prác asi tri mesiace.
 

Vyberte región